Energetische Therapie

Energie Healing, een doorbraak in het genezen met je handen

 

Energie
Healing

 

De basis is ontwikkeld door Richard Gordon, een nieuwsgierige onderzoeker die healing voor een ieder toegankelijk wilde maken.

Hij heeft er voor gezorgd dat een ieder nu zijn en haar eigen zelf- genezingskracht, de kracht van het oeroude zelfregenererende systeem, kan versterken en versnellen.

Richard Gordon, de schrijver van “Quantum-Touch, een doorbraak in het genezen met je handen”, is één van de best verkopende auteurs en actieve promotor van levenskracht wetenschap genoemd. Hij heeft zich als levensdoel gesteld om ons, ook de sceptici, te laten zien en ervaren hoe krachtige energiehealing kan zijn en hoe gemakkelijk het te leren is, ongeacht je leeftijd en je achtergrond.

Het toepassen van de wetenschappelijk vastgestelde beginselen van resonantie en afstellen, in combinatie met specifieke – en gemakkelijk te leren – ademhalingstechnieken en bewustzijnstechnieken, kan sterke en wonderlijke resultaten geven.

Misschien is één van de belangrijkste lessen die hij ons onderwijst wel dat ieder van ons, jong en oud de aangeboren capaciteit hebben om onszelf en anderen te helpen. Het is niet de “therapeut” die de healer is: de persoon die de energie ontvangt en gebruikt is de healer.

Hij/zij geneest zichzelf van binnen uit met behulp van deze techniek. We kunnen in feite alleen onszelf genezen, net zoals we ook zelf ons voedsel moeten verteren, niemand anders kan dit voor ons doen.

Hoe werkt energetische therapie?

Het meest belangrijk voor het werken met Energie Healing is het leren focussen op het versterken van de levenskrachtenergie (ook wel Chi, Manna, prana of Kin genoemd) gecombineerd met verschillende ademhalingstechnieken en lichaamsbewustzijnsoefeningen. Als de beoefenaar een hoog trillingsveld van levenskracht energie aanbiedt op een gebied met pijn of ontsteking, dan zorgt zij op deze wijze voor de mogelijkheid tot healing door resonantie en afstellen.

Alles trilt. Wanneer twee dingen op verschillende frequenties trillen, is er een tendens voor de trillingen om samen te komen, zich af te stellen op elkaar. Over het algemeen zal de langzamere trilling toenemen om zich aan de snellere frequentie aan te passen. Er zijn vele soorten voorbeelden van afstellen: elektrische oscillatoren die op verschillende frequentie trillen zullen zich na verloop van tijd aan elkaar aanpassen; dierlijke harten zullen wanneer ze dichtbij elkaar geplaatst worden en levend gehouden worden in een laboratorium in hetzelfde ritme slaan; en wanneer vrouwen een slaapzaal delen, zullen ze binnen een paar maanden allen tegelijkertijd menstrueren.

Energie Healing gebruikt resonantie en afstellen om het helen te vergemakkelijken. Men leert om zijn of haar trilling te veranderen en een hoog niveau van energie te creëren. Als dat energieveld door middel van de handen rond een gebied van pijn, spanning, ontsteking wordt geplaatst, zal de lichaamseigen biologische intelligentie doen wat die het noodzakelijk acht om genezing te verkrijgen.

Wat levert het je op?

Energie Healing zorgt voor helende energie voor de beoefenaar evenals voor de persoon die behandeld wordt. Door het gebruik van ademhaling en visualisaties houdt degene die behandelt zijn/haar energie op een hoog niveau; degene die behandeld wordt kan zich aan deze hoge frequentie aanpassen en healing in gang zetten. De “therapeut’ zal door het gebruik van deze technieken niet uitgeput raken, meestal voelt men zich krachtig en energiek na het behandelen.

Healing is een fascinerend proces dat over het algemeen zeer slecht begrepen wordt. Terwijl vele mensen denken dat zij andere mensen kunnen healen, is het van uiterst belang om te realiseren dat healing altijd zelfgenezing is. Uiteindelijk helen de cellen zich. De cellen hebben als basiswens dat ze goed willen functioneren en in de juiste energieke, emotionele en voedingsmilieu’s, is dat het enige wat ze zullen doen.

Het lichaam heeft een buitengewone intelligentie en een capaciteit om te healen.

 • versnellen van het genezingsproces
 • pijn verlichting
 • uitlijnen van scheefstanden
 • rugklachten, o.a. scoliose
 • ook schouder-, nek-, heupklachten
 • versterken en beschermen van de eigen
  energie (ook bij HSP)
 • ontstekingen genezen sneller
 • na trauma/ongeval/botbreuken
 • ontspanning en slaapverbetering
 • kortom bij alle klachten

Volg mij ook op Instagram

@bethlehemsas