(Voet) Reflexzonetherapie

“Het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voet”

De methode die ik toepas is de fysioreflextherapie die door Manda Bergsma ontwikkeld is. In de fysioreflextherapie zijn effectieve elementen vanuit de meridiaantherapie, elementen uit de accupunctuur, 5-elementenleer en de fysiotherapie geïntegreerd in de voetreflexologie. Het lichaam wordt als een samenwerkend geheel gezien, waarbij altijd naar balans gezocht wordt. Met dit als uitgangspunt wordt een klachtgerichte therapie toegepast.

Verder wordt er gekeken welke onverwerkte emotie de oorzaak kan zijn van een blokkade. Door deze complete aanpak zorgt behandeling middels fysioreflextherapie voor een snel en effectief resultaat bij klachten.

“Het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voet” ; Fysioreflextherapie gaat er vanuit dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten.

 

Jouw lichaam krijgt
de extra aandacht

 

De energie gaat weer stromen!

 

Door de massage wordt er een prikkel aan het lichaam gegeven. Die prikkel stimuleert de inwendig genezende kracht van de cliënt en activeert het afweersysteem. De energie gaat weer stromen!

De gifstoffen kunnen weer opgelost worden in het bloed en afgevoerd worden door de nieren.

Door ons lichaam circuleert energie via de meridianen. De cel verbruikt deze energie met de zuurstof en voedingsstoffen. De ontstane afvalstoffen worden afgevoerd. De afvalenergie verlaat het lichaam via zones op de voeten.

De reflexpunten die in verband staan met jouw klacht krijgen extra aandacht. Een voetreflexbehandeling duurt ongeveer 60-90 minuten en mede dankzij de massage worden er blokkades binnen het lichaam opgeheven.

Vooraf zal er door middel van een intakegesprek duidelijk worden voor welk van de behandelingen je in aanmerking komt. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om de blokkades op te heffen en te zorgen dat deze blokkades niet terugkomen.

Waarom de metamorfosemassage?

 

Sta je voor een verandering in je leven? Kun je moeilijk keuzes maken? Kom je voor je gevoel steeds in dezelfde cirkel uit? Heb je een trauma meegemaakt? Of ben je toe aan volledige ontspanning? Ben je zwanger?

Misschien is het tijd voor een metamorfosemassage!

Wat is metamorfosemassage?

 

Deze massage wordt in stilte gegeven. Het is een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd. Het nodigt als het ware het lichaam uit om aan het werk te gaan, daar waar nodig. Het brengt je in contact met de mogelijkheden in jezelf.

De voeten staan voor “beweging” hoe beweeg je je in het leven. Met de massage wordt de aanwezige (eventueel geblokkeerde) energie weer in beweging gebracht.

De handen staan voor “handelen” het in praktijk brengen, gaan doen. Het leren hanteren van gevoelens die los komen en dat wat in beweging is gebracht omzetten in handelen.

Het hoofd staat voor “denken” ; bewegen en handelen komen hier samen. We kunnen de dingen geestelijk verwerken en weer op een rijtje zetten, waardoor beslissingen genomen en keuzes gemaakt kunnen worden.

Kortom: er komt helderheid; je (her)vindt je levenskracht  en er ontstaat als het ware een nieuw begin.

De metamorfosemassage zie ik als een bijdrage om talenten en kwaliteiten in jezelf te ontdekken, belemmeringen zichtbaar te laten worden, zodat je je kunt ontwikkelen tot wie je ten diepste bent.

Lymfedrainage op de voet

 

Lymfedrainage via de voet is een zachte, ontspannende massage die ervoor zorgt dat het lymfestestel in het hele lichaam wordt gestimuleerd.

Hierbij worden de lymfereflexen in de voet en het onderbeen gedurende langere tijd, intensief gemasseerd met monotone, langzame bewegingen. Bij een lymfedrainage wordt overtollig vocht sneller afgevoerd en kan het lichaam ziektekiemen en afvalstoffen sneller afvoeren.

Ons lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit vocht. Dit vocht bevindt zich rond alle lichaamscellen en speelt een belangrijke rol binnen bij veel lichaamsprocessen. Denk bijvoorbeeld aan het uitwisselen van gassen (zuurstof en koolzuurgas) maar ook aan het vervoer van (schadelijke) stoffen, zoals vitamines, vetten en afvalstoffen.

Het lymfestelsel bestaat uit lymfevaten en knopen waar het weefselvocht door heen stroomt. Het heeft een aantal belangrijke functies, namelijk afvoer van weefselvocht, vetabsorptie uit de dunne darm en zuivering van het weefselvocht door de lymfeknopen wat onze afweer ten goede komt. Door allerlei omstandigheden kunnen deze functies worden verstoord.

Lymfedrainage kan goed toegepast worden bij vochtophopingen (oedeem) na operaties of door vasculaire aandoeningen. Ook is lymfedrainage effectief bij een verminderde weerstand, verkoudheid, hoofdpijn, sinusitus (holte-ontstekingen).

Volg mij ook op Instagram

@bethlehemsas